Posts

Showing posts from February, 2012

Pulau pangkor part 1

Image
Assalamualaikum semua.
Now, aku kat rumah. hihihi. Baru 3 hari duduk kat kms dah balik sebab period pain. Nasib ayah baik sangat nak ambik aku semalam petang.

Last weekend, aku dengan family sebelah ayah cuti-cuti Malaysia kat pulau. Alaaaaaa, bukan pula perhentian, pulau pinang, tapi pulau pangkor. ahaks. Jauh tak jauh, ada la lebih kurang 4 jam perjalanan nak sampai jeti Lumut tu. Dah sampai sana, kena tunggu beli tiket nak naik pi pulau pangkor. Eceh, masing-masing buat muka teruja tak sabar nak terjun kat pangkor, nak main lari-lari kat tepi pantai, dah terbayang dah macam mana la pangkor tu kan.



Sampai kat jeti, masing-masing sibuk angkat beg yang terlebih banyak, tangan sampai naik merah dah sebab tolong angkat akak sepupu punya beg. Adik aku yang wawan pulak tolong tolak wan aku, baik punya adik tapi alasan je tu tak nak angkat beg yang berat-berat. ceh!

Yelah, nama nak pergi pulau, tak lari la kan dari nak naik feri semua bagai. Mula-mula dalam kepala dah terbayang macam mana…