Posts

Showing posts from September, 2012

Tempat baru, cara baru.

Image
Assalamualaikum.





Alhamdulillah, wanie sedang belajar untuk menghadapi hari-hari yang akan datang. As a student, first week masuk kelas semua jadi makin sibuk urus hal itu dan ini. Almost 2 weeks dah duduk dan menjadi sebahagian family Kolej Aminuddin Baki dan UKM, banyak benda baru wanie belajar. heee.



At first tengok jadual wanie semua, suka sangat. Relaks gila kau tahu.

Isnin:     10:00 am, Tingkahlaku manusia dan persekitaran sosial.
Selasa:  10:00 am, Teknologi maklumat untuk sains sosial.
             02:00 pm, Pengantar kerja sosial.
             04:00 pm, Pembangunan diri.
Khamis: 08:00 am, Ketrampilan berbahasa dan berkomunikasi.
             10:00 am, Pengantar psikologi.



Rabu dengan jumaat wanie free habis. Boleh tidur, boleh lepak dalam bilik, basuh baju, bermuka buku tiap masa. Then, tiba-tiba wanie kena cukupkan jam kredit maksimum 23. Fine, kena tambah kursus lain. Jadual makin padat. T_T.


Tambah pulak ada lecturer yang nak buat tutor, berkurang masa untuk wanie tidur ka…

Minggu mesra pelajar UKM

Image
Assalamualaikum.


Hari ni dah genap seminggu wanie masuk u, bergelar pelajar u. Minggu orientasi pun dah habis semalam. Seronok sangat sebab boleh tidur puas-puas lepas ni. heee. Alhamdulillah.



Adat la tu, masuk matriks, masuk U, nak berorientasi bagai bagi student baru kenal dan tahu semua benda baru. Kat UKM pun benda yang sama jugak jadi.



First day sampai kat UKM, nervous semacam sebab takut. Dalam hati kata, 'layak ke aku masuk ukm ni?'. Haih. Syaitan menguasai minda kepala otak semua. Ceh. Tapi bila dah turun kereta, Alhamdulillah, wanie bakal duduk dan belajar kat situ. heee. Masa tu tak nervous cuma excited. LOL.



Pendaftaran pun okay je, cara pihak kolej uruskan sesi pendaftaran pelajar baru baik baik saja. Tak kabut pun macam sesetengah pihak buat. (: Tengok akak dengan abang fasi yang uruskan pun macam boleh la layan kami baik baik. Dapat bilik untuk dua orang, sikit pulak rasa penghuni bilik kat UKM ni. Dulu kat matriks ada 4 orang so meriah la sikit. Okay, wanie tak …