Posts

Showing posts from October, 2012

Dalam kenangan Arwah Wan

Image
Assalamualaikum.


Salam Aidiladha semua.

Well.
Semua orang sambut hari raya aidiladha haritu kan. Alhamdulillah.

Even ada yang balik kampung, stay kat kolej, tetap rasa sambutan tu.
Wanie pun tak lepaskan peluang sambut hari raya aidiladha kat rumah. heee. Rumah dekat, tak sampai setengah jam pun dah sampai. So mana boleh nak raya kat u sorang-sorang. Roomate yang dok Kedah pun tahu nak balik kampung. :)


Pakcik makcik, saudara mara semua balik kampung.
Meriah tak meriah, tapi kira meriah la jugak kalau malam sebelum hari raya pun dah sibuk tolong mak kat dapur masak rendang ayam dengan daging. LOL. *bab makan memang no 1.
Pergi rumah atok kat sebelah rumah je, pergi rumah nenek yang tak berapa nak jauh. hee.
Maklumlah, kampung semua dekat, takde yang jauh macam orang lain T-T

Dalam semua suka-suka sambut raya, korban lembu kambing, ada benda yang tak jangka berlaku.

Dah sampai masa kita semua orang tetap akan pergi.
Cuma tak tahu bila masa kita.
Jodoh ajal maut semua di tangan Tuhan. S…

Field work at Tunas Permata UKM Bangi

Image
Assalamualaikum :)



Untuk pertama kali menjalankan kerja lapangan. Ihiks.
Alhamdulillah.  Sebagai student social work, kiteorang dah dapat assignment yang pertama untuk kursus tingkahlaku manusia dan persekitaran. heee. Kiteorang kena pergi Tunas Permata yang memang dah ada kat UKM sendiri untuk tengok perkembangan bayi dan kanak-kanak.

Memang lah teruja kan? Lagi-lagi wanie punya group kena tengok baby. 2 bulan sampai 1 tahun. At first dapat tahu, wanie memang macam tak berapa suka.  "Kenapakah aku kena tengok baby? " "Baby tak boleh cakap, camne nak buat interview exclusive?" Nampak sangat tak matang T-T Cait. Tapi lepas tu, wanie okay dahh. Eh, baby kan comel. Tetiba teringin nak ada baby sendiri. *lempang wanie*

Before masuk sementara tunggu Dr. Nurul sampai.

Here we are. Baby yang umur dari 2 bulan sampai setahun duduk kat dalam bilik ni. Bilik comel :D
Before masuk bilik ni, ada sorang akak tu ingatkan kiteorang macam-macam. Tak boleh ambik gambar baby sebab p…

Running man at FSSK

Image
Assalamualaikum.


Title kemain nak running man. Hebak la konon. hihik.

13 Oktober 2012 bersamaan hari sabtu yang lepas, telah diadakan interaksi kerja sosial iaitu running man at FSSK. Bermula jam 8 pagi sehingga jam 3 petang.
Pelajar yang terlibat adalah pelajar tahun 1, 2 dan 3.


FSSK adalah akronem bagi Fakulti sains sosial dan kemanusiaan ye kakak abang.


Program ni akak dengan abang senior yang buat. Kiteorang adik-adik tahun 1 hanya menjadi peserta.
Act, tak la macam running man real yang kau orang selalu layan tu.
But, ada la sikit-sikit. haha. Cuma takde Jong kook yang menakutkan :P

Interaksi pelajar ni bukan suka-suka je diadakan.
Ada obejktif dan matlamat. *sama je kan? fine.
Yelah, nama pun student tahun 1, apa la sangat yang kiteorang tahu. Mestilah nak kenal-kenal akak dengan abang senior yang cantik dan kacak kan. *bodek nombor satu. hehe.
Lebih kurang macam nak kenal antara satu sama lain. Even kiteorang yang tahun satu ni pun belum cukup kenal dengan kengkawan. Balik-bali…

Good news

Image
Assalamualaikum.


Tak suka line internet jaring UKM sejak kebelakangan nih.

Makin lama makin teruk dan hampeh je sekarang. Ditambah pulak dengan ketiadaan air T-T
Kejap ada kejap takde, suka mengada-ngada air ni tau.
Saja nak wanie exercise pergi blok akak senior tahun 3 dan menapak lagi tangga yang tinggi kemain tu, hamboi. Sebulan lagi confirm berat turun 50-- kan? haha. *berangan.


Ya Allah, semoga semuanya akan baik macam selalu.

Oh ye, berbalik kepada good news yang wanie dapat. heee. :D



Tetiba baca baru perasan yang tang tarikh tu. 24/7/2010. eh? Nampak sangat main hantar je tanpa cek apa-apa. Apa daaaa. Okfine, lantak pi la.

Alhamdulillah.  Ptptn bagi wanie pinjam duit. Berapa? Biarlah rahsia. ahaks.
Dah mula sibuk buat itu ini, cek balik semua dokumen yang dia nak, download dan print apa yang dia suruh. Kemain sibuk buat kerja sampingan macam ni. Padahal kerja lain banyak lagi kena buat. LOL.
Bila orang dah bagi pinjam, banyak pulak angka tu, tetiba rasa banyaknya nak kena bayar…