Designed by Veethemes.com | Gooyaabi

Selamat ulang tahun perkenalan yang ke 6



Oh hai.

Last monday, okay last week lah kan sebab dah masuk hari ahad sekarang.
Ya, that day is our anniversary :)


19th november 2012, genap 6 tahun wanie kenal dengan Farhan. Alhamdulillah. Syukur sangat sebab dah terlalu lama kami kenal and now, pejam celik pejam celik, and many things yang happened in our relationship, dah 6 tahun dah. Yay!

Sorry everyone, wanie terlalu excited and happy sangat.
Allah je yang tahu macam mana rasanya gembira wanie sekarang.

So disebabkan Farhan nun kat batu pahat, wanie dah buat request kat dia yang wanie nak dia balik before or after our anniversary. Hihik. Okay, sangat teruk kann.
Of course wanie guna paksa rela kat dia sebab takkan nak biar macam tu. Ugut macam macam yang wanie nk keluar dengan kawan ni kawan tu, wanie nak balik rumah semua. Ok, semua tu tak tipu sebab memang dah plan dengan kawan.

 Tup tup, tetiba dia terlepas cakap yang dia balik this weekend sebab latihan palapes dia takde.

Okay, happy sangat bila dapat tahu benda tu and kebetulan masa tu wanie ada presentation. So bila dapat tahu news yang buat kita happy gila rasa macam nak lompat-lompat semua, masa wanie nak presentation pun wanie tak rasa nervous or gabra semacam. Just like that. Cakap pun semua spontan.

Thanks to Farhan :D
Disebabkan news tu jugak markah untuk individu wanie dapat markah yang agak tinggi. All is well.


Okay, tutup cerita pasal presentation semua.

Farhan balik hari jumaat and safely arrived at 10 something kat selangor. Okay, dah dekat dah kita. haha. Okay, too excited nak tengok orang yang kita sayang sikit sikit tu sihat ke tak, makin besar ke tak, makin buncit ke tak. LOL.

Semalam wanie dah pun jumpa dia. Okay malu nak cerita sebenarnya.
So awal pagi dia ambik wanie kat ukm and kitaorang pun keluar lah kan.

Tengok pakcik tu, first impression. sihat, dalam keadaan baik, makin sweet je muka. Tapi wanie kisah bila dia batuk batuk. Tu lah, dah suruh pergi hospital check kot ada sakit pape tapi degil. Dah berapa minggu camtu je dok batuk batuk. Haih.
Nanti bila suruh ada je alasan dia, malas la hape la.

Benda yang wanie tak expect sangat-sangat. Hadiah hadiah. He gave me a ring. What? A ring okayyyy. How sweet si Farhan ni. Macam orang nak tunang or kahwin je.
Masa tu wanie pun rasa macam nak nangis. Kenapakah dia bagi haku cincin? Yes, sangat tak jangka uolls.
Terharu gila rasa nak nangis tapi masih cover lagi. Buat malu malu tak nak ambik padahal dalam hati, Ya Allah, Farhan ni kenapa la sweet sangat bagi benda camni.

Yang special bila kat cincin ada nama dia. PAAN. and dia ada cincin yang sama dan ada nama WANI. k k k, nampak benau yang haku teruja bebenau.


Boleh tak nak nikah terus? haha. Tetiba dalam kepala terfikir pasal nikah la. *lari topik.

Ada hati nak nikah sedangkan belajar pun tak habis lagi. Sila sepak wanie -.-

Umur baru 19 tahun, kemain berangan nak kahwin. Apakah?

Okay okay.

Lepas tu dia bagi pulak t shirt. Yang ni paling tak sangka sebab t shirt tu kan t shirt palapes dia. Beli lebih nak bagi wanie. Happy happy. Even nampak besar lah jugak t shirt tu tapi wanie sangat hargai, Terima kasih awok.
Dalam hati kata, 'agaknya bila nanti dia busy latihan at least haku ada t shirt ni so aku kena faham kenapa dia busy sangat sangat.' Macam nak warning wanie pasal kesibukan dia. Mana nak study, nak latihan palapes dia tu. Fine fine, semua kena faham. haha. Sungguh kejam wanie fikir camtu.

Semalam keluar, tengok wayang. ya ya, kami tengok cerita istanbul aku datang. Homaiii. Memang wanie agak tertinggal sebab lambat sangat baru nak tengok kann.
Kelakar gila tengok cerita tuuu. Gelak terbahak-bahak. Even orang sebelah wanie yang sederet perempuan, kemain gelak kuat-kuat macam wanie jugak.
Cool habis cerita tu. Tengok banyak kali maybe akan boring, better tengok sekali dan rasa kepuasannya.


Well, thanks la kat Farhan yang faham apa kehendak seorang perempuan macam wanie. Wanie bukanlah macam perempuan lain yang sopan lemah lembut suara cover kuat semua. Wanie bukan macam tu. Syukur sebab ada yang masih nak kenal wanie dengan lebih lebih dekat macam dia.


Oh yes, honestly, wanie happy sangat. Dia balik bangi sebab wanie jugak. Yelah, sekali sebulan kot dia kena balik. Act, nak balik jumpa family and jumpa wanie lah kot. haha. Memandai haku je cakap.

Now, nak kira hari tunggu dia balik lagi. Over haku.


Okbyeeee. =)


11 comments:

  1. onyonyonyo..so sweetttt!!! ah akak tumpang epi lah utk wanie ha, in fact akak lak yg rs epi..hahha..smoga hbgan korang berpanjangan hendaknya :)

    ReplyDelete
  2. nice story. apa salahnya sharing. sbb sy suka baca entri macam ini. moga happy2 selalu wani. moga berkekalan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. homaii. ade org suka. ok, terharu sgt kat awk :) btw, thanks. aminnn

      Delete
  3. Weeeweeiit tak sabar haku nak makan nasi minyak hang !! hee :D Tahniah ! tahniah ! #eh aku pulak excited HAHAHA Tahniah ! tahniah ! Weeee xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. wehhh, belum umum nk kawen pn la kin. caittt. btw, thanks sgt kin :))) suka suka. hugs.

      Delete
    2. Weeee. Wanie apa salah kawen cepat dapat pahal lebih tau ahaks ! Heee :P

      Delete
  4. yesss,sekejap lg dpt mkn nasi minyak hang :P sweetttt :)

    ReplyDelete