Posts

Showing posts from December, 2012

Akad Nikah kakak sepupu

Image
Assalamualaikum :D


Macam mana nak belajar kalau sibuk sangat nak nikah ni? Okay, wanie suka berangan. hewhew.


29 Disember 2012. Di Masjid Sultan Mizan, Masjid Besi, Putrajaya telah menyaksikan pernikahan kakak sepupu wanie dengan suaminya. :)

Tahniah.

Seperti biasa, dengan rasa keterujaan wanie telah mengambil langkah untuk pulang sehari sebelum kenduri dan majlis akad nikah. ahaks. Disebabkan juga kakak sepupu telah memberi kain dan menempah kat makcik sorang tu sempena majlis akad nikah beliau. Wow. Bertambah lagi keterujaan untuk nikah. Eh, untuk melihat sendiri akad nikah tersebut. *saja nak kena sepak wanie ni.
this is what i'm wearing for. jatuh cinta dengan colour baju ni.
Sepatutnya ikut plan awal wanie stay kat rumah maklang di Putrajaya. Konon nak stay overnight maybe dengan bakal pengantin. Tapi last minute cancel sebab wanie terpaksa pergi oter baju. Baju terlalu besar sampai menampakkan kecacatannya bila dipakai.


Sebelah tangan kiri cantik memakai inai. Dah bagi hint k…

HIM

Image
Assalamualaikum.

Yay. Finally, tunggu punya tunggu dan tunggu punya tunggu jugak, he came home. Farhan balik selangor. Padahal tiap bulan balik kann. LOL.

Me, too excited.


Alhamdulillah. For a month, tunggu dia balik. Yelah, disebabkan dia study kat Johor, bukan selalu dia boleh balik. Bila tanya bila nak balik, tak tahu tak tahu. Fine. So wanie pun kat sini tunggu je lah. Kalau complain itu ini, dok pangkah nombor kat kalender, dia kata wanie overexcited. Yes i am. Siapa tak nak tengok orang yang kita sayang hoi.

Ada sekali dia pernah kata, balik Bangi pun sebab wanie. What?? Nampak lah yang dia cuma simpati kat wanie kan. T-T Berani dia.

Tapi sebenarnya niat nak jumpa family. Yelah kot? haha. Apa orang kata, sambil menyelam minum air. Eh? Pandai pulak haku berperibahasa. And that's it. Balik rumah jumpa family sambil tu jumpa wanie. Okay what.
Yelah, takkan wanie nak merantau jejauh pi batu pahat. Mana nak tinggal, dengan sape wanie nak pergi. So as a guy yang bertanggungjawab,…

Study week, final exam

Image
Hey hey. Assalamualaikum.


Now, wanie dah mula study week. Ya ya, masa untuk buat revision for final exam.
Banyak sangat assignment yang nak kena hantar. Ni semua sebab malas nak siapkan awal-awal. Lecturer pun salah jugak. Tak laa, bukan nak salahkan lecturer 110 peratus. Ce bagi kerja semua awal-awal, memang semangat lah wanie nak buat kan. Ni masa orang sibuk dah nak balik kampung, nak bersuka ria dengan kengkawan, masa tu jugak kabut nak siapkan semua report, nak buat presentation.  Huyooooo!
Sekarang boleh tarik nafas lega.  Alhamdulillah. :)
Kengkawan dah balik rumah. Dah ada yang siap duduk tengok tv dah sekarang agaknya kann. But wanie masih stay kat kolej. Kolej amin yang tercinta sebab nak temankan roomate tersayang sepanjang study week. 
Nampak tak kebaikan wanie terserlah?
Hahaha. Masuk lif tekan sendiri lah wanie hoi.
Wanie tak balik rumah. LOL. Perlu ke mention pasal tak balik? Eh, mestilahhh. Wanie nak heboh satu dunia pun boleh hapeee. Okay gurau. hihik
Next week baru …

Suntikan HPV

Assalamualaikum semua.

Adakah anda sudah mengambil suntikan HPV? Okay, soalan ni untuk kaum perempuan je. Yang lelaki boleh duduk diam baca sampai habis sambil mulut ternganga. haha.
Haritu kat group ukm, ada lah orang post pasal suntikan ni. Bacalah poster dengan berhati-hati tanpa meninggalkan satu huruf pun. Hebat bukan? ye, sebab ianya penting bagi wanie sebagai seorang perempuan.
Baca dan baca. Yes, it's for me. Untuk kaum perempuan yang lahir pada tahun 1993. That means, 19 years old. Dan ianya adalah percuma. Free free. Kalau dah nama pun free, sape yang tak nak kan? and for sure wanie dengan semangatnya kata, wanie nak!

Untuk kaum lelaki yang tak berapa nak ambik tahu pasal suntikan ni, meh wanie kenalkan apa kebendanya suntikan HPV ni.
Human Papillomavirus. Suntikan ni adalah untuk mencegah kaum perempuan daripada menghidap penyakit kanser. Bunyi macam serius je kan? Ye, ianya adalah serius dan bukan perkara main-main. kanser apa? kanser pangkal rahim. Dari apa yang wani…

Busy sikit busy banyak

Hey everyone.

Life macam biasa, takde yang best pungg.
Oh ya, last saturday wanie ambik kesempatan pergi mines serdang. Ajak roomate, roomate busy, so wanie angkut cara paksa rela kawan wanie lagi sorang. Tahu tahu, macam kejam sangat tapi nak buat macam mana. Nak ajak encik sayang, dia jauh. So why not hang out dengan kawan.
The truth, pergi mines semata nak tengok cerita twilight.
Yay! Finally wanie dapat tengok cerita tuu. Seronok gilaaa. Bella dengan Edward pun romantik sangat-sangat. sweet uolls. Seems Bella dah jadi puntianak jugak, she become more tough and strong than Edward. LOL. Dan dan anak dia punya lah comel kemain. Cantik macam Bella jugak. Sesape yang tak ikut sangat pun cerita twilight ni, boleh je faham apa kebenda jalan cerita. Cuma sayang la sebab tak ikut dari awal kann.
Sebelum wanie lupa lah kan, before balik UKM semula masa kat KTM serdang. Ada pakcik ni dok panggil-panggil macam buat annouced. Dia kata sesape yang berumur 17 tahu ke atas boleh buat kad. Yes, k…