Akad Nikah kakak sepupu

December 30, 2012

Assalamualaikum :D


Macam mana nak belajar kalau sibuk sangat nak nikah ni? Okay, wanie suka berangan. hewhew.


29 Disember 2012. Di Masjid Sultan Mizan, Masjid Besi, Putrajaya telah menyaksikan pernikahan kakak sepupu wanie dengan suaminya. :)

Tahniah.

Seperti biasa, dengan rasa keterujaan wanie telah mengambil langkah untuk pulang sehari sebelum kenduri dan majlis akad nikah. ahaks. Disebabkan juga kakak sepupu telah memberi kain dan menempah kat makcik sorang tu sempena majlis akad nikah beliau. Wow. Bertambah lagi keterujaan untuk nikah. Eh, untuk melihat sendiri akad nikah tersebut. *saja nak kena sepak wanie ni.

this is what i'm wearing for. jatuh cinta dengan colour baju ni.

Sepatutnya ikut plan awal wanie stay kat rumah maklang di Putrajaya. Konon nak stay overnight maybe dengan bakal pengantin. Tapi last minute cancel sebab wanie terpaksa pergi oter baju. Baju terlalu besar sampai menampakkan kecacatannya bila dipakai.


Sebelah tangan kiri cantik memakai inai. Dah bagi hint kat Farhan yang wanie dah ready. Boleh? Okay just kidding.


A day before akad nikah, ada kenduri doa selamat kat Putrajaya. So family berkumpul lah kat sana. Sampai sana apa yang menarik perhatian adalah pelamin. Awesome gituu. Cantik sangat. So wanie dengan akak sepupu lagi sorang merasmikan dengan jayanya.
Oh ya, Pak lang dengan Mak lang jemput anak yatim untuk lebih memberkati majlis.

We are sosososo happy.


Dan bila tiba hari yang ditunggu, semua teruja. Dah macam diri sendiri pulak nak nikah kan.


Well, untuk pengetahuan semua, akak sepupu wanie ni dia jenis yang macam rock sikit. haha. Macam brutal dan kasar. Semua benda dia boleh buat tau.
Sampai lah saat nak dinikahkan, tok kadi dok bagi tazkirah kot masa tu. Dia boleh pulak cakap cakap dengan dayang dayang dia.*yang pakai baju kuning semua dayang dia. heee. Patutnya dia pun dengar lah jugak kan. Tu yang kelakar tu sampai makcik belakang tegur dia.

she is. bakal pengantin and now sudah sah menjadi isteri. Yay.


Dengan hanya sekali lafaz, kak long Murnie telah sah menjadi isteri.
Berubah status, berubah tanggungjawab, mesti ada macam macam rasa kan? Homaiii. Tetiba takut nak kahwin.
Bila ustaz baca tazkirah pun rasa faham dah. Berat jugak tanggungjawab seorang suami kepada isteri. Bukan hanya beri nafkah zahir dan batin, tapi membimbingnya serta peliharanya sebagai seorang isteri yang baik. Sweet okayyy orang yang dah kahwin ni. Arghhhh. Suka suka suka.

Marilah menatap gambar yang tak seberapa ni.

Dayang dayang yang comel dan cantik. (:

ibu ibu.



Macam over pulak gambar baju kuning kan? Apa nak buat, kami suka bergambar. hewhew. Lagipun pengantin lelaki malu-malu lagi. Tu yang ada gambar dengan pengantin perempuan je. Well, it's okay. Tunggu untuk majlis resepsi pulak uolls.
Selesai sudah majlis akad nikah. Majlis resepsi pulak akan berlangsung bulan 5. Jauh kan gap dia? Maybe ada problem sikit tu yang terpaksa postponed bulan 5.


Kak Long Murnie adalah cucu sulung dalam family kitaorang, so even majlis sederhana je tapi ianya sangat meriah. Lepas ni dah takde lah orang dok sibuk tanya tanya bila Kak Long nak kahwin. Semuanya dah terjawab. Pehhh, macam retis dah.


Tahniah buat Kak Long Murnie dan suami. Semoga bahagia hingga ke anak cucu. Dah jadi isteri, tak boleh brutal sangat dah. haha. Jadi isteri solehah lah lepas ni. :D

Till then.

You Might Also Like

7 comments

  1. macam santek pulak kaler kuning ni..siyes!..hehe..btw tahniah untik perantin =)

    ReplyDelete
  2. Eh. Ingat dia yg nikah. heheh =D

    ReplyDelete
  3. dayang2 tu cantik je semuanya.. ber inai ... ^^

    ReplyDelete