Designed by Veethemes.com | Gooyaabi

HIM

Assalamualaikum.


Yay. Finally, tunggu punya tunggu dan tunggu punya tunggu jugak, he came home. Farhan balik selangor. Padahal tiap bulan balik kann. LOL.


Me, too excited.



Alhamdulillah. For a month, tunggu dia balik. Yelah, disebabkan dia study kat Johor, bukan selalu dia boleh balik. Bila tanya bila nak balik, tak tahu tak tahu. Fine. So wanie pun kat sini tunggu je lah. Kalau complain itu ini, dok pangkah nombor kat kalender, dia kata wanie overexcited. Yes i am. Siapa tak nak tengok orang yang kita sayang hoi.


Ada sekali dia pernah kata, balik Bangi pun sebab wanie. What?? Nampak lah yang dia cuma simpati kat wanie kan. T-T Berani dia.


Tapi sebenarnya niat nak jumpa family. Yelah kot? haha. Apa orang kata, sambil menyelam minum air. Eh? Pandai pulak haku berperibahasa.
And that's it. Balik rumah jumpa family sambil tu jumpa wanie. Okay what.

Yelah, takkan wanie nak merantau jejauh pi batu pahat. Mana nak tinggal, dengan sape wanie nak pergi. So as a guy yang bertanggungjawab, memang patutlah dia balik tengok wanie.
Okay, dah nampak dah ciri-ciri nak jadi bakal suami. ahaks.

Wanie pun study week kat Bangi je. Tak balik. Teman roomate daku yang keseorangan di bilik. Ajak balik rumah wanie, dia tak nak. Malu lah pulak. So wanie stay je kat ukm dengan dia.
Memang lah tersangat sunyi. For sure bosan jugak sebab banyak habiskan masa dalam bilik. Dalam bilik ada katil, asyik-asyik mengantuk. Bukak buku baru setengah jam, dah ngantuk. Teruk sangat perangai wanie.
Err err.

Farhan sampai sini hari jumaat.

At first dah plan hari apa nak keluar, pukul berapa. Semuanya kitaorang dah plan awal lagi dan lagi.
Tetiba before dia balik sini, dia terpaksa postponed our date. Date lah sangat. Padahal keluar tengok wayang then balik. huahua.

Okay, terima hakikat.
Cancel hari sabtu, hari ahad keluar.

But apa yang wanie tak sangka. Nak jaga hati wanie punya pasal, dia ajak makan petang jumaat tu. Sampai sini je terus datang jumpa wanie. Tak expect langsung. Dia suka buat ala ala surprise gituu. Padahal kelam kabut wanie nak siap semua. Nak sweet pun, toksah buat saya kabut sangat Farhan oi.

Ahad keluar. Mines tempat yang dituju. Malas nak fikir pergi jauh-jauh.

Tengok wayang. Movie CZ12. Best best. Tak rugi pun tengok movie ni.

Memula macam tak nak je, tapi dia yang buat keputusan dan wanie cuma kata, okay. Kebetulan roomate wanie dah pergi tengok, dia kata best. So why not wanie pun tengok.



Okay tak tipu. Memang movie abang Jackie Chan kali ni terbaik. Kelakar sangat. Farhan gelak tak habis-habis. Nampak tak dah memang terlampau best. Tak rugi langsung.


And yes, lepas habis je hari tu. Lepas je hantar wanie balik kolej, dah mula rasa lain. Ohoi.

Dia suruh focus study, kan ke nak final exam. Untunglah ada orang tolong ingatkan. Tapi wanie buat pandai je bila dia kata camtu. Jawab je ye. Dalam hati kata, haih, bukak buku kejap lepas tu sibuk layan korea. kihkih.
Maybe sebab sama-sama tengah belajar, so dia pun ingatkan wanie jugak. Camne nak kahwin ni kalau tak habis belajar? hahaha.

Dah lama kenal dia, makin besar makin banyak perubahan. Cara cakap, cara duduk, cara jalan, cara berfikir, and most important, the way dia bagi pendapat atau nasihat. Sebab tu suka share pape dengan dia. Even at first dia akan responded, 'oh.'. Then baru lah cakap itu ini semua. Wanie suka bila dia tegur wanie. Rasa dah boleh buat suami dah. Gatal sungguh haku ni. haha.
Tapi bila dia dah kata A, A jugak. Takde tukar jadi Z. Tegas gila.
Lepas tu, banyak benda wanie dah boleh cakap depan-depan dia. Kalau rasa tak kena ke, apa-apa je lah. Mesti dia suruh cakap je depan-depan. Tak payah nak malu dah. Okay suka cara macam tu.


Kengkadang wanie suka fikir pasal masa depan.
Kengkadang wanie suka cakap dengan dia pasal kahwin. 5 tahun lagi, 6 tahun lagi, 10 tahun lagi.
Allah je tahu. And i hope that, he will be my imam soon. (:



Kalau dah sayang, semuanya boleh. Doa lah. Semoga Allah permudahkan segalanya.


Well, next year wanie dah masuk 20. Makin matang, makin suka fikir banyak benda. Untuk family, untuk diri wanie jugak.


Till then.

11 comments:

  1. ouhh long distance relationship la ni? hihi memang berjauhan tu sakit sikit. tapi bila time nak jumpa tu, manalah tak overexcited kan? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul betul. thats why kita yg perempuan akn jd camtu. hee :)

      Delete
  2. wewittt..xcited la dpt jmpe si buah hati kannn..hehe..da topup semangat nk study la ni eh? hehe. akak ade tgk cite jacky chan tu..best la jugak..wany study rerajin ye? :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. excited lah kak IM :) hahaha. dh dh, semangat nk study ni skrg. hahaha. btw, thanks. insyaAllah wanie blaja rajin rajin.

      Delete
  3. waa excited kot lame x jumpe org yg kte syg.hehe
    btw gud luck study :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mestilah kan? haihhhh. thank you kak Ely :)

      Delete
  4. wooo sye phm prasaan wani tu..hehe me too.. next year dh msk 20 thn..dh mle bfkr tntg mse dpn kihkih

    ReplyDelete
  5. Haruslah excited uolls, lama tk jumpa. Hahaha =D

    ReplyDelete