Posts

Showing posts from September, 2013

Le friends

Image
Assalamualaikum :)

Raya haritu tak sempat nak raya ramai-ramai dengan kawan. Tak macam tahun lepas dah plan awal-awal nak raya sama pergi serbu rumah yang lain. Last year seronok sikit sebab jumpa kawan-kawan kelas form 4 and form 5. For sure meriah lagi kannn. Disebabkan kekangan masa dan cuti yang pendek, plan hape pun tak menjadi.


Cuti budak degree mungkin lebih lah sikit kan, 2 bulan bertapa duduk rumah kekdahnya tak cukup nak raya sama-sama. Ceghitanyaa kawan-kawan yang sekarang tengah kat poli and uitm semua dah siap balik awal-awal. Jadi plan apa pun tak guna. Raya dengan girlfriends yang hado sajoo.


Ni semua kawan sekolah rendah. Tak rapat pun sebenarnya masa sekolah rendah. Dulu wani kawan dengan budak pandai je, ahak. Kira I ni kategori memilih kawan jugak -.- Ekceli sebab I kelas atas kategori cikgu sekolah target I dapat 5A UPSR, lepas tu kawan pun dengan orang yang sama kelas je lah. Nampak tak kesombongan I kat situ? Aah jujur I kata, geng dengan yang pandai-pandai je. …

Semester baru

Assalamualaikum semua :)

Naik pangkat jadi hakak pelajar tahun dua.

Bilik yang sama, roomate yang sama. Siapa yang tak suka? Well sebab roomate kita baik gilaaa, caring gilaaa, jadi kita pun suka gilaaa dengan dia. ekekeke. sebab tu suka sampai tak terkata dengan sem baru ni. Yay!

Mula-mula sebelum sampai sini memang terfikir yang wani dapat bilik baru duduk sorang je. well dengar dari mulut orang lain macam tu lah jadinya. Orang lain pun asyik tweet sana sini pasal duduk single, jadi wani terpengaruh. Bukan sikit tapi banyak.
Tapi entah kenapa bila sampai UKM ni wani jadi macam pasrah je dapat single. Kohnon nak merasa duduk sendiri gituuu. Konon je. Ratio dapat bilik double hanya 1:5. hahaha. Excited pergi daftar masuk nak ambik kunci. Tengok senarai nama, bilik yang sama! Macam kecewa sikit sebab sebelum pergi dah boleh terima kalau duduk single. Tapi wani tetap dapat bilik yang sama, roomate yang sama. Tang roomate sama tu yang lega sikit. :)

Penat gak mengemas beg baju segala, k…

Menunggu habis cuti sem

Assalamualaikum.

Hello September :)

Bulan Syawal dah nak habis. Cepatnya masa berlalu sampai sedar tak sedar dah nak balik UKM balik. wuuuu kena bukak buku, hidup sebagai student lagi, makan tak tentu masa, basuh baju sendiri, tv tolak ketepi and etc.

Adik-adik baru dah daftar masuk u dah, sekarang ni tengah sibuk orientasi lah kann. ahaha. hakak ni dulu dah merasa dah, kalau tak penat tak cukup tidur tu bukan orientasi ye adik-adik. Semua tu kira adat lah kalau masuk tempat baru macam masuk asrama, matrik, and sekarang universiti. Haaaa dah sampai dah menara gading. Tahniah! :D

Well wani tengah menghabiskan sisa-sisa cuti yang tinggal kurang seminggu je. Dah kemas sikit-sikit baju nak bawak balik. Awwww excited iollss. ekekeke Hakak lah katakan, dah naik pangkat sikit jadi pelajar tahun dua.

Tak banyak hari yang tinggal, so tak boleh sia-siakan cuti yang ada. Sehabis boleh tolong mak, sehabis boleh nak tidur lama-lama, sehabis boleh nak tengok tv, sehabis boleh nak spend time dengan…