Posts

Showing posts from November, 2013

EDUFEST

Image
Assalamualaikum semua :)

Dulu-dulu kalau nak pergi program ilmu/talk yang gempak dan best memang susah.
Yelah kita duduk kat kampung je lepas tu nak tahu benda-benda macam ni memang susah tau sebab payahnya nak dapatkan internet yang free. Bila internet kat rumah dah tersedia ada pulak kena fikir jauhnya tempat tu, macam mana nak pergi kan. Hidup ni tak semudah yang kita fikirkan. Masuk U lah baru merasa semua ni >.<

Zaman sekarang teknologi semua dah canggih. Buka Facebook, buka twitter, buka instagram, buka blog, semuanya kita akan tahu dengan mudah. Lagi-lagi dengan smartphone yang ada kat tangan tu.News tu akan tersebar dengan cepat tak sampai sesaat dua.
Tipu lah kalau kata kita tak tahu apa-apa melalui laman sosial camni kan, even cerita Villa Nabila pun tak sampai 5 minit dah jadi trending kat twitter. haha.


Okay back to the topic, 
Wani kat sini nak ajak korang semua join program yang kitaorang anjurkan.
Program ilmu yang tak seberapa ni tetapi banyak manfaat yang kita…

Hai November

Assalamualaikum semua.


Bulan november adalah bulan kasih sayang. awww mengada tau nak sayang-sayang camni. haha.
Okay cukup. Sebenarnya wani baru lepas habis mid semester break. Seminggu. Takkan pernah cukup bagiku. wiwiwiwi.


Dengan berakhirnya cuti seminggu tu maka bermula lah episod baru. Wahh feeling drama sangat kannn. haha. Okay, jadual final exam dah keluar. 6 paper je, 6 paper je tapi kemain lah dalam jadual ada 3 minggu untuk exam dan dalam seminggu hanya ada 2 paper sahaja. Memang wani tak pernah boleh balik awal rehat cuti kat rumah. K faham sebagai student, haruslah ada sikap redha dan pasrah :) hiks

Assignment dah beratur. Report itu ini dah mula menampakkan tarikh akhirnya. Test yang tak pernah nak habis bakal menutupkan tirainya sekejap lagi. What else?
Sekarang tengah bertungkus lumus siapkan kerja semua, dah boleh mula belajar sikit-sikit apa yang patut. Sem ni harapnya naik lah sikit pointer tu, sikit pun takpe. Usaha yang penting.

Makin banyak dah fikir tentang masa…