Posts

Showing posts from December, 2013

Program Sukarelawan Jiwa Malaysia

Image
Assalamualaikum semua.

Sekarang tengah busy dengan assignment yang kena submit before final exam. Perkara biasa bagi student u kan. hiks. Sibuk jugak lah sekarang ni sebab nak kejar due date -.- Dah nak habis sem ni memang banyak program, asyik meeting itu meeting ini. Hmm bila lah nak habis. Cepat lah masa berlalu.


Kebetulan tengah sibuk-sibuk dengan segala macam assignment, haritu wani dengan coursemate join satu program yang best. Best kata kauu.


Program ni lebih kepada talk. Kitaorang datang dengar ceramah berbentuk sukarelawan lah kiranya. Program ni berlangsung selama dua hari sabtu dan ahad (7-8 Disember) haritu bertempat di Auditorium Institut Sosial Malaysia.

Antara yang bagi talk kat kitaorang dengan peuh semangat. Walaupun beliau sebenarnya tiada penglihatan.

Rasa kagum bila yang berdiri kat depan tu semua orang-orang yang boleh dikatakan berjaya dan terlalu banyak pengalaman. Berdasarkan pengalaman dan ilmu yang ada, banyak yang mereka share, cerita dan macam-macam lagi. …