Posts

Showing posts from February, 2015

Teruja

Image
Hai.

Tak nak lepaskan peluang tengok sawah depan mata. Kebetulan haritu before cuti semester habis ada kenduri kahwin kat Tanjung Karang, so ikutlah mak dengan ayah pergi sana. 
Gila tak teruja? Sangat teruja sampai rasa nak tinggal sana je T.T Please faham perasaan seorang perempuan yang terlalu teruja tengok sawah ni. Haha.

Kat Banting mana lah nak dapat tengok sawah, yang ada pun pokok kelapa sawit je. Bila balik Bangi pulak ku dikelilingi hutan dan monyet. Sedih tau. Bila pergi Tanjung Karang haritu bukan main seronok diriku ini. Luls. Tak sabar-sabar nak simpan kenangan dengan sawah. Sawah je pun. Kahkahkahkah. Jadi perempuan gila kejap kat sana sebab tengahari panas terik pun aku sanggup berjalan pergi sawah. Kau rasa? 

Menangis bila tengok gambar ni. Kenapa cantik sangat tempat ni. T.T


Kitaorang tak kisah panas terik ke panas apa ke, asalkan dapat tengok sawah.  Ya Allah, memang seronok. Kalau boleh tak nak balik, tapi kena lah sedar diri yang kau tu kat tempat orang. Heh. Tap…

Dating dengan girlfriends

Image
Hai.

Semester break dah 2 minggu dan seperti biasa cuti yang sangat tak produktif. Tak usah ditanya apa aku buat waktu cuti macam ni sebab takde yang seronok langsung. Bahaha.
Well, haritu sebelum cuti bukan main aku plan dalam kepala apa nak buat. End up tak buat apa-apa pun.  Goyang kaki macam tuan puteri je. Muahaha.

Tapi cuti takkan sempurna tanpa jumpa dengan kawan baik sendiri. Plan last minute lepas tu masing-masing terus setuju nak keluar sama. Dah ajak yang lain jugak cuma yang lain-lain tu busy. Maka hanya kitaorang bertiga je yang keluar. Jangan kata kitaorang lupa yang lain, tak tak. Ingat je dalam hati. Sweet tak? Heh.
Mula-mula ingat nak tengok wayang tapi tak jadi. Kebetulan masa sampai Alamanda tu dah tengahari masing-masing lapar so kitaorang makan dulu. Makan tu lagi penting dari segala benda yang ada sebab kalau takde tenaga macam mana nak buat kerja kan. Gituu.

Makan macam ni pun dah kenyang bagi aku. Memang kenyang sekenyangnya lah, padahal macam ni je makan untu…