Posts

Showing posts from September, 2015

Kehidupan Selepas Habis Belajar

Hai.

Life lepas habis belajar memang sangat jauh berbeza dengan masa belajar. Masa belajar kita sibuk pergi kelas, itu pun belum pasti kelas ada setiap hari dan setiap masa. Hello, life kat universiti kan? 14 minggu habis belajar teori dalam kelas, kena jawab exam pulak. Benda tu berulang sampai tahun terakhir kita kat U. 
Paling seronok kat U ni bila kita join macam-macam program. Tak kisahlah program sukarelawanan ke, program anak angkat ke, seminar ke, or whatever yang bagi kau peluang untuk bersosial dan keluar jumpa orang and pergi mana-mana, pengalaman yang satu ni lah susah kau nak dapat. Masa ni jugak kau akan berkomunikasi dengan orang luar selain bestfriend kat kolej tu/kawan sekelas/lecturer. Pengalaman tu penting, cari peluang tu.

Okay sebenarnya rindu sangat zaman belajar. Sorry. T.T Kadang-kadang ada terfikir nak belajar lagi, tapi kena hold dulu keinginan tu atas sebab tertentu. 

Sekarang tengah bekerja. Bekerja untuk cari pengalaman sebagai pekerja dan dalam masa yang…