Posts

Showing posts from January, 2016

Mersing

Image
Pergi Mersing haritu plan last minute sangat sebab kebetulan hari sabtu ada kenduri kahwin kat Kluang lepas tu ayah ajak jalan Mersing terus tidur satu malam kat sana. Dua tiga hari sebelum gerak Kluang ada try google nak stay hotel mana semua tu, tapi almost semua hotel/resort dah penuh. May be sebab cuti sekolah so orang ramai bawak budak pergi bercuti.
Sampai Kluang tengahari, makan kat kenduri kahwin semua lepas tu pukul 1 gerak pergi Mersing pulak. Pukul 2 lebih sampai terus check in hotel. Mak ayah tidur kejap sebab letih, kitaorang tiga beradik tak tahu apa makna letih so rehat kejap lepas tu pergi jalan-jalan kat pekan. Semangat gila.
Jalan-jalan tetiba terjumpa mural macam ni kat dinding pekan tu, so feeling kejap tengah panas. Kah.
Budak ni pun nak jugak.
Budak ni tak sedar yang tangga tu lagi kecik dari dia. -.-
Tak sangka Sabrina dah besar dan sama besar dengan Along dia. Harap tak meninggi lagi lebih dari kakak kau ni. Hahaha.

Masa jalan-jalan kat tengah pekan ni ada jug…

Bye 2015

Image
Hai.

Tak sangka dah masuk 2016. Kejap sangat ni. Cepat betul masa berlalu sekarang ni, macam tak percaya pun ada jugak. Masa ni lah tetiba nak rasa eh macam baru je habis belajar, eh macam baru je haritu praktikal, eh macam semalam je baru konvo and segala 'macam baru je' keluar kan.Belum lagi tiba-tiba nak eh dah kahwin. Hahaha.
Setiap tahun sama je cuma tahun 2015 bagi impak yang lebih sikit. Lebih or special sikit dari tahun-tahun yang lepas sebab last year aku konvo. Well, mungkin bagi orang lain like "Laaa konvo je pun, ramai je yang konvo kan." Fineeee.

3 tahun berjaya habiskan pengajian yang takde lah hebat macam engkorang tu tapi Alhamdulillah kira macam WOW jugak kan? Ye kan je lahhh. Kahkahkah. Sekarang dah kerja, rasa rindu pulak zaman study-tengok movie (korea, english, malay, hindustan and segala macam bentuk)-assignment last minute so what-study week yang baru sedar apa aku belajar ni-jawab exam rasa nak hentak kepala kat dinding kenapa aku tak study b…