Posts

Showing posts from February, 2016

Soalan bila nak kahwin?

Makcik-makcik dah sibuk tanya bila nak kahwin dan aku tak reti nak jawab apa. Faktor dah habis study dan dah kerja so orang sekeliling akan bertanya dan bertanya sampai dapat jawapan yang tak tahu pun bila sebenarnya. Lepas dah kahwin pulak nanti orang tanya bila nak dapat baby/anak. Like seriously?
Suka ke tak suka, kena hadap benda-benda macam ni. Kejap lagi dia nampak kawan sebaya kau dah kahwin, mulalah keluar soalan "yang ni bila lagi?" -_____- annoying sangat kan tapi itulah benda yang kau kena hadap setiap masa. Tambah-tambah lagi aku anak sulung then kat rumah ni belum ada majlis/kenduri besar, tu yang orang suka bertanya. Mak aku pergi kenduri orang lain, nanti mak aku balik ada lah cerita yang makcik tu tanya mak bila nak dapat menantu, anak kau yang Wani tu bila nak kahwin. Makcik tu tanya macam makcik tu pulak tak sabar kannn. Kahkahkah. Sabar jap makcik, tengah cari duit nak kahwin ni.

Umur 23 tahun, masa depan banyak kena fikir. Rasa macam muda lagi 23 tahun t…