Posts

Showing posts from April, 2016

Perasaan nak Give Up

Kadang-kadang akan muncul satu perasaan nak give up dari buat something. Aku pernah rasa dulu masa putus cinta (kononnya) nak give up belajar. Masa tu budak -budak lagi kot, semua benda kau rasa kau betul. Give up tak nak belajar sedangkan nak SPM dah. Terserlah sangat perangai tak matured sebab suka buat keputusan 'bodoh' tak masuk akal. Kononnya sebab frust break up bahahaha. Lepas tu tak tahu kenapa tiba-tiba semangat nak study untuk SPM walaupun last minute. Gigih study, buat latihan add math, pergi cari kawan nak belajar math (sebab aku lemah math tapi boleh buat add math), stay kat sekolah sampai petang baru ayah datang ambik, free time kat kelas je bukak buku latihan, OMG rajin gila kan. Perasaan give up tu hilang ikut peredaran masa kot, tahu-tahu je SPM. Wow sangat. Kekeke.
Dulu kat matrik pun sama, pernah give up nak study subjek 'Pengurusan Perniagaan'. Memang tak suka sangat membaca dan menghafal. SERIOUSLY.  Masa PSPM 1 subjek tu aku dapat 'c' oka…