Designed by Veethemes.com | Gooyaabi

KAB juara Sukan Universiti Kebangsaan Malaysia(SUKEM)

Assalamualaikum. (:


Entry yang lama tapi tak berapa lama. haha.

Dah masuk alam ke'universiti'an kan, mestilah nak bukak cerita pasal u memasing.
Ya ya, termasuk wanie jugak. Nak cerita jugak pasal ukm. Okay wanie suka over. ihiks.

Cerita tak berapa nak best, tapi korang baca je la sampai habis. Apa salahnya tahu pasal ukm sikit-sikit kan?


UKM telah adakan sukan universiti. Semua kolej kediaman yang ada kat UKM ni hantar wakil untuk setiap acara. Mestilah kena hantar, kalau tak macam mana kolej memasing nak jadi juara kannnn?
Semua kolej termasuk yang kat kampus cheras dengan KL pun sertai jugak.

So kolej wanie, Kolej aminuddin baki telah pun hantar wakil untuk setiap acara. Lama jugak sukem ni berlangsung sampai wanie pun dah lupa berapa lama. haha.
OH!
If i'm not mistaken, before semester break haritu semua acara dah habis kecuali perlawanan akhir bola sepak dan acara penutup. Memang dah lama lah kan sukem ni berlangsung.
Sebenarnya penutup semua tu nak buat before semester break, tapi mungkin disebabkan masa tu ramai student yang tengah nak jawab mid test so postponed ke 22 November. 

Wanie tak masuk apa-apa acara pun. Pernah la jugak rasa nak sertai semua tu kan, tapi bila fikir balik apa la sangat sukan yang wanie boleh buat. Wanie jadi pendengar setia je berita terkini kolej dapat pingat apa. hihik. 


Disebabkan wanie takde bagi apa-apa sumbangan langsung kat kolej, wanie masuk lah acara perbarisan untuk penutup sukem. Acara perbarisan ni sebenarnya pertandingan jugak masa malam penutup tu.
Setiap kolej kena hantar kontijen sekurang-kurangnya 60 orang.

Okay, sebelum acara perbarisan kitaorang tengok perlawanan bola sepak antara kolej aminuddin baki vs kolej tun hussien onn. and yes, our kolej menang. Yes yes.
Pandang rendah kat kolej tun hussien onn sebab kolej tu mengumpulkan budak palapes suksis sispa semua. Takde lah terror mana. *kutuk kuat kuat. kidding.


Jadi marilah kita tengok gambar kontijen perbarisan saja ye.

Gambar curi dari group kolej. Ye, itulah pasukan perbarisan kolej amin. eh? pasukan?

Kenapa ada belon?

Kebetulan pulak kali ni punya pertandingan tak perlu bagi formasi, kitaorang buat gimik je sebab markah untuk gimik yang ada.
Wanie tak ingat la sape punya idea yang kitaorang kena lepaskan belon yang cantik tu lepas bagi lintas hormat. Tapi seriously cantik kan? Bagus yang tukang ambik gambar ni.

Nak dijadikan cerita, abg jaksa dah pesan lepas je kitaorang lepaskan belon tu jangan sesekali pandang atas. So memang takde sape la antara kitaorang pandang atas.
Then bila dah agak-agak jauh dari juri semua and nak masuk barisan kat tengah stadium, kitaorang try la pandang atas nak tengok belon. Eh, dah ghaib! Cepatnya belon terbang pergi.*ayat wani dah macam belit belit.


Ni maskot kolej ibrahim yaakub. pinjam kejap nak ambik gambar :P

Suka tengok gambar ni. Before ambik dengan encik king kong ni, kemain weh wanie dengan kawan wanie, ana dok lari lari bila encik king kong datang dekat.
Dah macam jadi tontonan orang ramai kat tengah stadium dok jerit jerit. 
Alorh, sebenarnya geli sebab encik king kong berbulu bulu. Hampeh! Pastu encik king kong lagi tinggi and for sure kami yang perempuan gerun bila nak dekat. Kang tak pasal-pasal dia datang peluk, kesian bakal suami wanie nanti. haha. Yang paling selamber adalah roomate wanie yang zaty tu. eh, gila hekau berani dok diam berdiri sebelah encik king kong. -.-




Nampak tak apa yang kitaorang pegang tuh?
Ye, kolej kami menjadi juara SUKEM kali ni. Yay! Alhamdulillah. Happy happy.

Memanglah haku tak sumbang apa-apa, tapi haku sumbangkan suara untuk sorak bila nama amin naik. ahaks.

Sape lah tak bangga kan bila kolej dah jadi juara. Terasa WOW! Barulah percaya kata-kata akak dengan abang senior yang kolej amin ni hebat kemain.
But, bila dah menang pun ada orang macam tak puas hati. Lantak pi lah. Apa nak kisah dengan apa orang kata. Even roomate wanie ada kata yang kolej lain nak jatuhkan kolej amin. Whatever.


Yang penting dah menang pun. 8 emas, 2 perak dan 9 gangsa. Terbaik!

AMIN bestari :D

10 comments:

  1. feh..meriah btol! wanie pun smngat jugak lah ngn mmbr2..akak thn ni ari sukan pun escape..hahah..sebab final year and tak terlibat pape jugak kot..huhu..tp mmg cntek gmba lepaskan belon tu..mmg tbaek! ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. semangat masa first year je lah kot. hahaha :)

      Delete
  2. meriah nya dikkk
    xpenah ada chance nk join .
    takat kawad zmn skolah ade lah
    hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. errr, wani join sbb minat sikit sikit je kak lyaaa. ni semangat mse first year je ni. second year mls dh fkr. haha

      Delete
  3. wah,bestnye,
    anyway,salam kenalan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. best best :) salam kenalan jugak utk awakkkk.

      Delete
  4. ooo bdk ukm..sila lah dtg ke blog sy..http://ajax85.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. hye.. blogwalkin here and congratulation 4 ur victory. :)

    ReplyDelete
  6. comel beruk tu. hehe.. tahniah ye menang..!! RM1500 tu...

    ReplyDelete