Posts

Showing posts from April, 2013

Officially 20 | 24th April

Image
Assalamualaikum and hi.

Stil, can't believe that i am officially twenty years old this year. *tampar pipi*
Alhamdulillah. Masih berada di muka bumi Allah untuk meneruskan hidup seperti biasa. InsyaAllah semoga dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki. Ngeee. Still tak percaya. *cubit pipi*

This year masih terbayang-bayang kawan-kawan matriks buat surprise untuk wanie. Rasa macam baru semalam je jawab paper business untuk PSPM and masa tu dapat wishes from everyone. This year punya birthday macam biasa je cuma wanie sendiri lupa birthday sendiri. No i mean sehari sebelum memang dah ingat tapi bila dah tengah malam pukul 12 tu dia jadi macam hilang ingatan sekejap. hekhek.
Thanks to ainil hawa yang wish and masa tu lah baru teringat, 'eh dah 24 April rupanya.'  Even my boyfriend pun terkena penyakit berjangkit macam wanie kot sebab bila dia dah tidur, dia siap boleh terjaga pukul 2 pagi masa tu baru teringat and text wanie untuk wish. Sadis betul boyfriend pun hilang ingatan…

Kekangan atau dugaan?

Assalamualaikum and hi.


Kekalutan melanda sempena pilihanraya umum ke-13. Semua wakil rakyat adun dan yang berkenaan sedang sibuk untuk memenangi kerusi di parlimen pada 5 Mei 2013 nanti. Tak lupa juga para anak muda dan bapak budak tengah sibuk untuk menaikkan dan mencacakkan bendera pilihan mereka sendiri tak kira kat rumah mahu pun bawah jambatan. kehkeh.


Kita hanya merancang dan Allah yang membuat semua keputusan. Bersungguh mana pun kita, jika Allah kata 'TIDAK', bermaksud TIDAK.

Sebab PRU ni lah banyak masalah dah timbul. Ngeeee.

Plan untuk Program kat Kuala Pilah terpaksa ditunda selepas pilihanraya. It was like, hmmmm. Okay lah. Kalau ikut plan mula-mula nak tunda pergi ke 28hb April nanti tapi semua orang busy sangat nak pi mengundi dan ber'manifesto' jadi terpaksa tunda 11hb Mei pulak. Semester 2 ni memang agak pack sikit so memang sangat terasa bila program ni kena tunda bawak ke hari lain. Imagine, kita dah penat plan semuanya tapi sebab satu benda je kita …

SERI MENANTI KUALA PILAH

Image
Assalamualaikum semua.

Program Hari Bersama Komuniti tak lama je lagi. Sedia maklum lah tu program yang kitaorang akan buat and organize sendiri. hihik. Hasilnya? Tunggu lah sampai tiba waktu kejadian. Tarikh tak sure lagi sebab sekarang orang dok sibuk dengan PRU tuh. -.-

Pemegang jawatan tertinggi seramai 6 orang pergi melawat tempat program kat Kampung Pulau, Seri Menanti Kuala Pilah sebelum cuti midsem haritu.

Bukan nak kata apa lah kan, tapi seriously tak tipu Seri Menanti is one of nice places.


Meeting bermula. Tengok le kitaorang meeting kat dalam kedai runcit je, sempoi habis Pn Normawati nih.
Sampai je kat kampung yang nak buat program tu kan, macam tak sangka lah yang jalan kat situ kecik je. Dah macam boleh buat jalan one way je tau, sampaikan kitaorang terfikir macam mana lah bas nak masuk ni? Takkan le kena jalan jejauh masuk kampung ni. Motipnya nak suruh kitaorang exercise ke apa? haha. Tu semua otak kitaorang yang fikir bukan bukan padahal tempat program tu tak lah ja…

Quick update

Assalamualaikum.


Almost 2 weeks tak update apa-apa. Maaf.

Disebabkan semester break seminggu, maka perlu lah menghabiskan masa kat rumah dengan sepatutnya. Banyak cerita menarik, pergi sana sini, nak share. Tapi hanya mampu draft je dulu.Tak sempat menyempat lagi nak tekan publish. haha.

Cuti seminggu lebih banyak spent time dengan family. Alhamdulillah. Lepas habis cuti balik UKM tak sure dapat balik lagi bila. Mungkin jugak masa kakak sepupu kahwin nanti.


Cerita pasal assignment.

Assignment untuk naik cuti nanti memang tengah beratur. Asyik kata dalam proses. GRRRR. Stress hoi. Mana nak buat DST project untuk Bahasa Inggeris untuk Sains Sosial (BIUS), lepas tu tak habis habis nak menjawab kuiz CESMED online, lepas tu buat esei assignment Dr Ezarina lagi, busy fikir pasal program kat Kuala Pilah. Banyak gila sampai rasa tahap ketekanan tinggi meningkat secara mendadak =.='

Nanti lah wanie update banyak banyak sampai boring nak baca. hee.

Till then, adioss.