Designed by Veethemes.com | Gooyaabi

Cuti Semester


Exam dah habis 24hb haritu. Tinggal dua paper lagi kot masa tu, terasa makin stress sebenarnya. Tengok orang lain bukan main lagi dah habis paper especially roomate sendiri. Menduga betul.

Study pun serupa macam dah tak study bila nak hujung-hujung. Paper kedua terakhir okay lagi, rajin sikit nak study, tapi bila untuk last paper semua ke laut. Semangat study hilang terbang melayang entah ke mana. Fikir nak balik rumah je T.T Yelah, orang lain dah sibuk packing barang nak bawak balik, aku tetap rileks macam takde hati nak balik. Padahal malas nak kemas barang. Hahaha.


Last paper aku tak tahu nak cakap macam mana. Boleh pulak soalan pertama tu soalan struktur tapi aku tak baca nota dia. Gila. Apa benda entah aku merepek kat kertas jawapan, lantak lah. Malas fikir lagi. 10 markah hilang macam tu je aku rasa. 

Keluar dari exam hall setengah jam awal. Kisahnya tak boleh tahan duduk lama-lama dalam tu sebab sakit kepala fikir jawapan. Kekekeke. Keluar exam hall pun senyum je macam boleh jawab, lepas tu jumpa coursemate baru merungut kata susahnya soalan. Muahaha. 


Antara geng keluar awal. Kak Hidayah, Kak Ninie, Kak Munie dengan Kak Nana.

Ni pulak Kak Iylia.


Happy keluar awal padahal soalan membunuh. Hahaha.

Kak Iylia, Kak Ekin dengan Kak Fathiah. Tiga-tiga orang Kelantan.

Sebenarnya kitaorang keluar awal ni pun ada yang bising. Bising sebab tak ambik gambar sama-sama lah, tak sempat peluk lah, tak sempat salam lah. Hehe. Nak buat macam mana, kitaorang yang keluar awal ni penat duduk dalam exam hall tu. Diorang yang lain tu je gigih duduk sampai habis masa exam. 


Lepas ni mesti rindu kat coursemate, kat roomate. 2 bulan lebih cuti memang tak dapat nak jumpa dah sebab masing-masing jauh. Sorang coursemate aku tu pulak, Kak Mazieydah dah nak kahwin. Tak dapat nak pergi majlis dia sebab jauh sangat kat Kelantan. Masa pulak tak kena sebab buat waktu raya keempat. Tak dapat nak tengok coursemate sendiri nikah. Hahaha mana tahu tetiba aku pulak dapat tempias kahwin tu kalau aku pergi kan, masalahnya nak dapat tempias macam mana kalau dah memang tak dapat pergi. Luls. Naik sem baru nanti dah boleh panggil puan dah kat Kak Mazieydah. Hihihi.


Malam 24hb tu baru start keluarkan beg, baru lah terhegeh-hegeh nak packing baju segala. 

25hb hari rabu tu keluar sekejap dengan Farhan tengok wayang cerita Pengantin Malam. Aku paling benci tengok cerita hantu. Dalam hall tu aku tunduk tutup mata je. Farid Kamil yang handsome tu pun aku tak heran dah hahaha. Eeee dengar bunyi, dengar suara semua dah buat aku seram. Benci. Lepas tu hari khamis keluar lagi tengok Transformers. Okay yang ni aku memang fokus habis sebab memang aku tunggu movie ni. Hehe. 

Khamis malam tu ayah datang ambik kat UKM then balik rumah. Barang tak payah cerita, memang banyak gila. Biasa lah perempuan, barang tak banyak memang tak sah. Kalau boleh almari kat kolej tu pun nak angkut bawak balik.


Selamat bercuti untuk yang tengah bercuti.
Salam Ramadhan :)


Till then.


2 comments:

  1. duduk lame2 pon jenuh nak pikir jawapan..sakit kepala nnti migrain pulak kang susah..bek kuar je kan..ahaha..apa pon good luck and salam ramadhan, Happy blogging :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haaa tahu takpe. Memang makin lama sakit kepala sebab takut asyik nak tukar jawapan je hahaha.

      Delete