Posts

Showing posts from January, 2013

Dating with girlfriend

Image
Assalamualaikum and hyee.


Setelah seminggu duduk rumah je, akhirnya dapat jugak keluar dengan kawan. how sweet kan? Yay, finally kami berjumpa dan keluar bersama. Lebih kurang macam dating jugak sebab only two of us okay. Ajak kawan lain semua macam tak nak lah, busy lah, itu lah, ini lah. Tak kisah pun sebab memang sebelum cuti sem lagi dah plan kami berdua je. hee.



Ekin yang comelsss. Thank God ada kawan macam dia. Walaupun jauh tapi still contact each other. Now dia sambung degree jugak course human resource kat uum. Bila jumpa kemain banyak citer kitaorang dok cakap cakap sampai tak hengat dunia. Well, i'm lucky to have a friend like her.

Dah janji bila keluar wanie belanja tengok wayang dan dia belanja makan. Makang makanggg. ahaks. Kalau dah janji mestilah ditepati kan? Wanie tunaikan lah janji tu dengan belanja tengok citer Hansel and Gretel:witch hunters. Actually banyak sangat pilihan masa tu sebab ada juvana, mama and etc. Tapi hansel and Gretel tetap pilihan kami. phew…

Hobi baru

Image
Assalamualaikum.


Sesungguhnya memasak itu sesuatu yang sangat menyeronokkan. awwww.

Hobi baru masa cuti selain tengok tv, layan citer korea, baca novel semua tu kan wanie dah mula suka main masak masak. Kalau dulu masa budak berhingusan mak ayah belikan mainan masak masak lepas tu main mak mak lepas tu main kahwin kahwin, sekarang realitinya wanie sedang belajar memasak. hihik. Alhamdulillah.
Tersedar dari mimpi nak kahwin dengan anak raja lepas tu ada orang gaji kat rumah boleh masakkan untuk wanie dengan family. Okay tu berangan lebih je.

Bak kata mak wanie, kalau orang gaji tolong masak buat kerja rumah tu semua, kau nak buat apa? goyang kaki? nak orang gaji jadi madu ke? Insaf dah. T-T Betul lah mak cakap, everything yang mak nasihat tu untuk kebaikan anak anak beliau. Sayang mak.

Haritu dah lulus masak sup ayam, harini wanie buat spaghetti. Haaa sejak bila tekak jadi italian pun tak tahu padahal hari hari makan nasi je. Sungguh haku tak sedar diri kan. Tapi saja nak try (: Apa …

Cuti cuti cuti

Assalamualaikum =)

Cuti sebulan apa yang boleh wanie buat melainkan bangun pagi, sarapan, kemas rumah, tgk tv, tolong mak masak, tgk tv lagi, makan lagi, tidur lagi, bangun lagi, sampai dah genap seminggu stay kat rumah tanpa ke mana mana. T-T
Tu lah fitrah manusia, dah elok elok dapat cuti menggelabah nak balik kolej balik, haritu kat kolej kemain kau dok heboh bila nak cuti nak balik rumah hoiii.

Ye cuti lebih banyak dihabiskan kat rumah dengan family. Ni baru seminggu dah mengeluh apatah lagi kalau sebulan kan? So what should i do? Keluar bersuka ria dengan kawan? Duduk je diam diam tanpa merungut? atau jadi suri rumah tangga sepenuh masa selama sebulan?
Okay takpe, baru seminggu wanie belum setahun lagi so chill wanie.
Bila duduk rumah takde lah benda lain nak buat melainkan masa lebih banyak membazir duduk kat depan tv. Semua cerita kat tv tu memang dah hafal waktu siaran dah. Lebih lebih lagi setia hujung nyawa. haha. Gila sangat dengan zain hakimi kann, sanggup lah hadap tv …

Anak jati selangor kah saya?

Assalamualaikum and hyeee.


Dari dulu lagi lepas habis sekolah wanie berangan nak jadi anak perantau. Nak kata perantau dalam Malaysia pun tak dapat-dapat ni kan pulak berangan nak jadi perantau ke oversea. Hamboi kauu.

Bak kata orang, jauh perjalanan luas pemandangan ye dak? Tapi perjalanan wanie masih tetap di sini. Ye di sini di selangor. Alahai. Kecik kecik dulu masa mak nak beranakkan wanie mak beranak kat Hospital Klang je. Ok takpe lah bab tu sebab itu pun nasib baik wanie dapat dilahirkan. Macam mak wanie lah kata, wanie ni keluar bukan ikut pintu tapi ikut tingkap. Paham dak? Tak paham pi tanya mak mak awak. hihik. Syukur wanie syukur. Alhamdulillah. Terima kasih mak!

Dah nama pun duduk kat Banting, sekolah tadika dulu kat situ lah. Stay kat Banting lagi and yes primary school kat Banting juga yee. Masa kecik tak fikir lah apa pun. Mak ayah suruh pergi sekolah, kita pergi lahh. Kata nak jadi anak yang solehah. Tak nak pergi sekolah nanti tak dapat nombor satu tau. Tu ayah wan…

Yay dah habis final exam

Image
Assalamualaikum semua :)

Cuti semester dah datang. And yes wanie akan balik sabtu ni. Homaii teruja habis.

3 minggu hokay dok menghadap buku nota dan sewaktu dengannya sempena minggu exam. Segala yang wanie dok simpan semuanya dah berjaya dimuntahkan. ohh sangat lega sekarang.
Tak fikir apa sebab semangat nak balik lebih banyak dari semangat nak jawab exam. pheww, itulah lumrah manusia kan. Apa kau tak jealous tengok manusia yang awal-awal dah angkut barang beg besar semua dan kita hanya boleh pandang. Sangat menguji kesabaran lagi bila manusia begitu dok update status, 'last payyyyper', 'esok aku balik kampung', dan yang paling tak boleh blah, ' kemas beg jangan jealous'. Menguji kesabaran tahu dak??

Stress jugak ah bila ada 3 paper berturut masa nak habis exam, dah la paper payah kemain. Kelam kabut tengok nota yang ni tengok buku yang tu sampai tanya 'apa ek yang aku baca?'. haha.

Normally, mulut akan kata lagi best matriks dulu hoi. Nak balik matri…

Dugaan minggu exam

Assalamualaikum.

Ku sangkakan panas hingga ke petang, rupanya hujan di tengah hari.
Bermadah madah lah sangat kan. ahaks. Sesungguhnya minggu peperiksaan kat ukm ni penuh onak dan duri. pheww. Dengan paper psikologi yang macam hape tah. Erkk. Tersedak kalau dok cite. Tapi gitu lah gamaknya.

Paper psikologi paper pertama untuk final exam kali ni. Hamboi macam dah selalu ber'final' exam ye wanie. hewhew. Semangat berkobar kobar nak masuk dewan periksa. Preparation rasa dah cukup. Mana taknya, siang malam pagi petang sampai waktu nak tidur pun masih sempat selak selak buku. Dah tak pandang benda lain selain buku dan nota psikologi. Sampai wanie sendiri sakit kepala nak muntah hijau dok hadap berdepan dengan tulisan dalam buku tuh. Kalau berwarna warni takpe lah jugak, tapi apakan daya dah nama pun student U. Tak main dah warna warni macam budak darjah 1.

Tersangatlah sakit hati selepas menjawab. Salahkan diri sendiri. T-T
Kau wanie, kalau dah sampai nak muntah termuntah colour m…

Selamat tinggal 2012

Assalamualaikum semua =D


Kalau dulu wanie masih di alam belasan tahun, tapi hari ni usia sudah semakin meningkat. Dari 19 sudah pun masuk ke 20 tahun.

Alhamdulillah.
Dah semakin tua. Eh? Tak lah, semakin matang :p

Bila masuk je tahun baru, hari baru, tetiba rasa semua nak baru. Baju baru, kasut baru, beg baru, hidup baru, semangat baru, azam baru, lelaki idaman pun nak baru boleh? haha.

Tahun yang lepas lepas banyak mengajar wanie dari yang tak baik untuk jadi yang lebih baik. Pergi sekolah, pakai baju sekolah, masuk matriks, hari-hari kena pakai baju kurung, nak keluar rumah kena mintak ayah hantar sana sini, tak cukup duit mintak mak ayah. And until wanie masuk universiti, everything has been change. Takde dah peraturan macam budak sekolah, macam kat matriks.
Sekarang semua kena buat sendiri. Nak makan sendiri, basuh baju sendiri, barang habis beli sendiri, even kalau tak cukup duit pun pandai-pandai lah hidup sendiri. Bukan nak berlagak tapi itu lah permulaan untuk umur yang baru.…