Designed by Veethemes.com | Gooyaabi

Cuti cuti cuti


Assalamualaikum =)


Cuti sebulan apa yang boleh wanie buat melainkan bangun pagi, sarapan, kemas rumah, tgk tv, tolong mak masak, tgk tv lagi, makan lagi, tidur lagi, bangun lagi, sampai dah genap seminggu stay kat rumah tanpa ke mana mana. T-T

Tu lah fitrah manusia, dah elok elok dapat cuti menggelabah nak balik kolej balik, haritu kat kolej kemain kau dok heboh bila nak cuti nak balik rumah hoiii.


Ye cuti lebih banyak dihabiskan kat rumah dengan family. Ni baru seminggu dah mengeluh apatah lagi kalau sebulan kan? So what should i do? Keluar bersuka ria dengan kawan? Duduk je diam diam tanpa merungut? atau jadi suri rumah tangga sepenuh masa selama sebulan?

Okay takpe, baru seminggu wanie belum setahun lagi so chill wanie.

Bila duduk rumah takde lah benda lain nak buat melainkan masa lebih banyak membazir duduk kat depan tv. Semua cerita kat tv tu memang dah hafal waktu siaran dah. Lebih lebih lagi setia hujung nyawa. haha. Gila sangat dengan zain hakimi kann, sanggup lah hadap tv tak makan.

Nama pun cuti so memang banyak lah dok rumah borak dengan mak ayah. Cakap pasal tu cakap pasal ni. Tetiba mak kata kat wanie haritu, mulalah belajar masak sekarang ni tengah cuti. Nanti habis belajar nak keje lepas tu nak kahwin, bila lagi nak belajar masak? burrr, perlu ke mention kahwin? Serius dah masuk 20 ni kan orang keliling asyik sebut pasal kahwin je. Bosan jugakk -.-' Okay tapi nampak lah mak ambik berat kann. At the same time mak macam nak maksudkan wanie ni anak dara yang tak reti masak. Fine, redha je lah. Tapi wanie tak lah kolot mana sampai nak goreng telur, masak ayam kicap semua tu tak tahu. Wanie tak reti bab bab masak yang berat berat macam rendang ke kari ke. Memang fail.


Tapi entah kenapa lah kan haku ni tetiba rajin sangat nak belajar masak. Mungkin jugak semangat dah masuk puluhan tahun. ahaks. Pehhh memang terasa hebat lah masa tu kan walaupun orang lain tak heran langsung. phewww. Masak sup ayam.
Finally, wanie masak wanie masak. Jakun gila wehh.


Mak dok tukang cakap kena potong ni kena masukkan itu ini, tolong basuhkan ayam.
Baru lah wanie tahu nikmat memasak tu macam mana. Heaven gilaaa. Macam dah sedia nak jadi bini orang dah. hihik. Lepas je lulus sup ayam tu, dalam kepala dah fikir macam macam nak masak apa nanti. Nampak nau excited sangat.


Macam tu je lah cuti wanie seminggu ni. 2 minggu lagi tak tahu lah jadi apa pulak. Kot tetiba jadi bini orang terus ke mana tahu. heee.
Tak sabar jugak nak dating dengan girlfriends (: can't wait. Till then.

10 comments:

  1. barusaha wani !!! masak sedap2 taw biar bau satu kmpung !! hehe

    ReplyDelete
  2. hehe..perempuan wajib kene taw msk

    ReplyDelete
  3. Teringin jugak nak belajar masak. ahaks.

    ReplyDelete
  4. uihhh.syok la cuti wani!! kak ni ble da blaja, rs nk sgt cuti..bila da cuti..tak taw nk wat pe la pulak.haha. tp best la dok umah blaja masak, lepas masak leh trus ngappp..hehe..t kalo ade resepi best, share share lah wani :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha. kak IM, wanie pn baru blaja -.-' bukan reti pungg. nak share tuh, alahai rasa mcm bebudak bru blaja lah.

      Delete