Posts

Showing posts from June, 2017

Seronok ke kerja?

Hi.

Dah setahun lebih tak update pasal life sendiri. Sibuk cari rezeki untuk diri sendiri sampai tak sempat nak buat apa-apa. Heh. Hari-hari rutin yang sama, pagi pukul 7 dah gerak pergi kerja, pukul 5.30 keluar office tempuh jammed sampai rumah pukul 6.15 paling awal, malam layan kdrama kejap lepas tu pukul 10.00 malam dah tidur. Bangun pagi ulang balik benda sama sampai hari jumaat. Boring.

Cuti sabtu ahad lepak kat rumah je. Kalau mak ajak pergi mana-mana baru keluar bawa mak. Nak tengok movie kat luar pun malas sebab lebih rela tengok online kat rumah. Rest day kot, malas nak buat apa-apa melainkan tolong mak masak, kemas rumah kemas bilik sikit lepas tu layan kdrama sepanjang hari. Bahahaha. Tak produktif langsung tapi benda tu buat kita release tension dan tak perlu fikir hal kerja. Seriously, dah 24 tahun ni baru sedar nak cari rezeki tu bukan perkara mudah lagi-lagi buat rutin yang sama sepanjang hari. 
Kerja so far okay je. Benda biasa kalau ada rasa malas nak buat kerja ata…