First year student

November 03, 2012


Assalamualaikum.






Dah hampir sebulan lebih ambik kursus yang sama.
Kami bangga jadi student social work kat Universiti Kebangsaan Malaysia.
heee.

Well.

Untuk pengetahuan semua, kebanyakan kengkawan wanie ramai yang datang dari kelantan dengan terengganu. Datang dari selangor hanya 3 orang je.
Bila masuk kelas mula-mula terasa kat negeri lain, confused.
Dah lama-lama tu, boleh terima. Kawan pun semua okay. Tak sombong.

Oh haah. Kengkawan yang ambik social work ni pun ramai yang lepasan STPM. hihik. Kiranya umur paling muda adalah 19 tahun iaitu wanie dan beberapa orang lagi. Well, bangga sebab masih muda. :)
Kekok jugak sebab memasing macam kakak dengan abang je kan, tapi lepas tu selamber je panggil nama. Dorang pun  tak kisah. Nak rasa muda macam wanie la tu. haha.

Assignment pun dah mula buat dalam kumpulan.

Alhamdulillah, kengkawan tak kedekut ilmu.
Kena pandai biasakan diri.

Yelah, kawan wanie yang lain suka ingatkan wani. "hmm, elakkan la berkawan dengan orang kelantan ni."
Tapi wanie jenis yang tak kisah. Apa orang lain fikir tak sama dengan apa yang wanie fikir. So what?
Memang la dalam berkawan kita kena memilih sikit, tapi jangan terlalu sangat sebab kita takkan sangka yang kita nak elak tu jugak akan tolong kita.
Tak dinafikan, kengkadang kawan wanie dari kelantan tersasul loghat kelantan dengan wanie. haha. Wanie gelak je. Lepas tu baru dia perasan yang wanie tak faham.
Alaaa, lecturer pun ada kata. Orang-orang dari kelantan terengganu ni lama-lama dah cakap KL dah. Tak main dah loghat dari kampung dia. Konon dah jadi orang KL. haha.

Best la dapat kawan macam dorang.
Caring.
Sharing.
Loving. eh?


Terima kasih sudi baca.

You Might Also Like

7 comments

  1. waisehhh, da ada gamba batch! nanti da lelm nnt wany cite ah sket psl course wany..cm intresting gak kak rs..bab kawan tu, memn tmpt pn kak rs rmai je org klntan and terengganu..tak salah pn nk kawan ngn orang dari negeri lain..huhu..bny mnde leh blaja wooo..jgn terpengaruh sgt ngn stereotype yg salu org ckpkan tu..nk kwn ngn org yg pnting kne ikhlas je wany, insyaAllah yg lain akan elok jugak tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. suka dgn pendirian my adik ni
      tak cpt trpengaruh dgn ape yg org ckp

      Delete
    2. ok kak IM. wani ingat ape akak ckpkan tu. thanks sgt. heee :)

      Delete
  2. OH WANI AMBIK SOCIAL WORK KAT UKM?BEST TAK COURSE TU?BUNYI MCM BEST JE :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. best la jugak. mula mula tu mcm tk ske. lelama ok je. seronok ! seyes.

      Delete
  3. Kite lak akn ckp ckp klntn ngn org kg je la
    sbb drg mmg tak phm hbs

    ReplyDelete
    Replies
    1. wani dh blaja sikit sikit loghat sana. well. kwn semua okay je kak lyaaa. tk mcm yg org lain ckpkan tuh.

      Delete