Designed by Veethemes.com | Gooyaabi

Goodbye 2013 and Hye 2014

Assalamualaikum semua.


Dah masuk tahun baru. Hai 2014 :)

Tahun 2013 dah tinggalkan kita and for sure banyak mengajar wani tentang macam-macam benda. Kenangan-kenangan untuk tahun lepas dah tersimpan jauh dalam hati.
Hmm hmm actually jauh tersimpan sampai tak tahu which is yang manis pahit masin masam. -.- haha tapi complete semua rasa ada kot.



  • ABADI 2013
As first year student wani kena join program kolej. Pengalaman untuk pertama kali handle dinner kolej orang kata.
Kena pulak dapat ajk untuk post kebudayaan, kebudayaan sangat tau wani ni =/ 
Budak u baru nak up baru nak belajar benda baru gituuu. 




  • Dinner Social Work
Disebabkan haritu dah handle dinner kolej, dinner kali ni wani datang sebagai tetamu yang memeriahkan malam tu walaupun bukan kitaorang yang dirai :p
Makanan malam tu semua sedap sehingga menjilat sudu dan garfu, suasana meriah and paling penting semuanya best!



  • Program bersama komuniti di Kuala Pilah
Kan wani dah cakap, banyak sangat pengalaman jadi student universiti ni. Yelah, walaupun busy mana tapi bila dah sampai harinya memang kita akan rasa lega. Tak kisah lah program tu okay atau tak.
Program pertama untuk course. =)
Lectuer bagi task and kitaorang yang menggerakkan semua kerja.
It was fun!



  • Fieldwork di Bentong, Pahang
First time ever wani keluar dari Selangor dengan kawan-kawan. No i mean yang ni lebih berdikari sebab everything kitaorang buat sendiri. 
Ihiks.
dan wani yang sangat jakun ni memang terlampau happy. see, pengalaman bertambah lagi.
Lagipun wani tak pernah masuk kawasan Felda and kampung orang asli yang pedalaman.



  • EDUFEST
Program ni yang paling latest, program forum yang wani join untuk tambah lagi pengalaman selain nak dapatkan LC. hihik. 
Heliza, Ustaz Haslin Bollywood, Ustaz Zaharuddin, Amin Idris undangan untuk forum ni.
:)
Dalam kita timba pengalaman nak handle macam-macam program, yang ni paling banyak bagi manfaat sebab dapat dengar live forum dari orang-orang yang hebat.


  • Program Pendidikan Dadah
Rasanya ni program paling latest untuk course. Berbentuk forum jugak.
Kitaorang jemput bekas penagih dadah and penolong pengarah Cure&Care dalam forum ni.
Program ni pun banyak manfaat and kitaorag dapat dengar sendiri pengalaman orang yang terjebak dalam kancah dadah. Bukan senang nak dengar live macam ni tau.
Part paling sedih bila orang yang cerita pengalaman dia tu menangis. T-T sejarah hitam, banyak ajar dia benda yang tak patut kita buat dan bagi pengajaran dalam hidup. 



  • Lawatan ke Cure&Care Sungai Besi
Benda paling biasa korang akan dengar dari budak kerja sosial macam wani ialah fieldwork, program itu program ini and lawatan. 
Pergi Cure&Care Sg Besi untuk buat temubual dengan mereka yang dalam pemulihan. 
Yes, ianya adalah assignment Wani. -.-
Pengalaman k. Tak semua orang mampu pergi sana and temubual secara langsung dengan sendirinya kat sana. 
Lucky me sebab ambil bidang kerja sosial. 



Rasa macam terlalu banyak benda Wani buat sepanjang 2013 dan sampai tak ingat apa lagi yang wani buat. 

Rasanya macam orang lain baca pun akan bosan sebab benda-benda yang tak menarik langsung kau buat wani -.- i know that.
Diri sendiri baca balik pun rasa nak muntah. 

Tapi itu lah pengalaman yang susah nak dapat.
Kat mana lagi nak abadikan nak simpan semua cerita kalau bukan kat sini and yes bila baca balik akan tergelak sendiri. 
Orang kata cari pengalaman sebanyak mungkin bila study kat u ni dan itu lah yang sedang wani buat sekarang. Dah masuk second year pun ni ha, tinggal setahun setengah je nak habis 3 tahun so mesti gunakan sebaik yang mungkin.

Family, kawan-kawan and lelaki idaman banyak support dalam apa juga yang wani buat.
Memang lah kadang-kadang perangai ni tak serupa perempuan but still ada kesayangan-kesayangan yang sentiasa bagi sokongan.
Terima kasih untuk mereka yang banyak sabar dengan wani.
=P


Tahun 2014 ni usia pun makin meningkat.
21 okay. Banyak benda nak kena fikir ni, 21 tahun tu bukan muda lagi sebab masa tu cepat je berlalu. Terlalu cepat sampai nak rasa nikmat umur 20 tu hilang kejap je. Tengok-tengok nanti nak kahwin dahh. Opsss. wakaka. Semoga wani jadi lebih matang dan pandai kawal emosi dan perasaan sendiri.
May Allah ease everything kesayangan. 

Sekarang tengah final exam. Wuuu good luck untuk mereka yang tengah exam jugak :)


Till then adioss.


0 comments:

Post a Comment