Tahun yang ke 8

November 20, 2014

Hai.

19 November 2014.

Sekejap je dah jadi dewasa. Sekejap je dah nak habis belajar. Sekejap je dah nak kerja. Sekejap je dah 8 tahun. What? 8 tahun? Heh.

Dari zaman sama-sama kurus macam lidi sampai sekarang sama-sama berisi dengan gembira dan dedikasi. Hahaha. Kalau dulu pipi cengkung, sekarang pipi dah tembam. Kalau dulu pakai baju saiz S, sekarang naik taraf saiz M. Kalau dulu selekeh, sekarang dah pandai pilih baju, dah pandai nak cantik nak handsome. Kalau dulu senyap sunyi, sekarang ketawa bercakap tak berhenti. Gituuu.


Gaduh dah jadi benda biasa. Kejap gaduh lepas tu baik, lepas tu sambung gaduh lepas tu baik balik. Kalau baik sepanjang masa pun boring, kalau gaduh lama-lama pulak nanti hati berpaling, maka perlu lah balance kedua-duanya. 


Orang ada kata, kawan lama-lama ni nanti tiba-tiba tak menjadi diri sendiri yang susah. Baik kenal sekejap then kahwin. Lepas kahwin baru lah kenal sedalam mana yang awak nak kenal. Betul lah tu, tak nafikan. Kadang tu pernah je terfikir kalau jadi macam tu mana kan, tapi entah lah, tak jumpa-jumpa jawapan pun. Senang kata, ikut je lah flow sekarang ni. Ada kelebihan, ada kekurangan, ikutlah mana rasa nak dan mana rasa boleh. Takpe, biar lah asalkan hati gembira. Kan?


Dah lama kenal, dah lama berkawan. Ye, terlalu lama dah ni. 
8 tahun kot, orang yang kahwin 8 tahun pun dah ada anak 5 kalau ikut gaya. Heh.


Sama-sama belum mampu, sama-sama belum habis belajar, sama-sama belum kerja. Tunggu. Ada jodoh tak ke mana. Berpisah jarak jauh bertahun-tahun (Selangor-Johor), tapi balik-balik muka dia jugak aku nampak. Gituuu. Hahaha. Banyak benda dah jadi, kau sebut apa je kitaorang tak pernah rasa. Putus? Pernah, berapa kali putus sampai diri sendiri lupa. Gaduh? Adat le tu. Curang? Skandal? Ehhh, lagi lah pernah. Hahaha. 

8 tahun, tu pun belum cukup nak kenal lagi. Perangai sebenar belum tunjuk lagi, tunggu lah kahwin nanti. Semua segala datuk nenek dia tunjuk, termasuk aku lah tu. Luls. Ada orang terkejut dengar 8 tahun, terus tanya bila nak kahwin. Aku suruh tanya Farhan terus, aku takde jawapan. Ada orang tanya tips. Aku gelak sakan. Mendenya nak tips tips ni, aku sendiri tunggang langgang ada hati nak bagi tips kat orang. -.- 


Apa-apa pun, selamat berkawan dan kenal yang ke 8 tahun. :)
Semoga terus sabar dan tabah untuk suka duka masa akan datang. 



Till then.


You Might Also Like

0 comments