Study Week Sem 5

December 22, 2014

Hai.

Aku rasa macam baru je daftar masuk kolej, rasa macam baru je nak jejak ke tahun 3, tapi hakikatnya dan realitinya dah satu sem habis untuk final year. Tinggal satu sem je lagi nak siapkan tesis, lepas tu 2 bulan LI (Latihan Industri), lepas tu grad, lepas tu kerja.


Sekarang tengah study week. Kemain cepat masa berlalu kan?

Masih ada assignment yang perlu dihantar. 2 lagi weh. Tapi hidup macam biasa, buat last minute, hantar last minute, semua benda nak last minute. Study untuk final entah bila. Heh. 

Macam biasa lah, study week dah mula tapi belum study apa-apa lagi. Luls. Penyakit malas tu tak payah cerita, memang sepanjang masa nak malasss je. Assignment yang tak siap-siap tu pun, ku paksakan diri jua untuk siapkan dan submit. Kalau tidak, memang sampai bila-bila tak buat. Engko gila? Markah tak dapat, pointer turun pulak nanti. 


Sem 5 ni ambil 6 subjek, tapi final untuk 5 subjek sahaja. 1 subjek tu takde final, memang 100 peratus ambil dari presentation dan assignment. Huwaaaaa. Assignment pun belum tentu dapat markah tinggi, ni kan pulak takde final. (menangis belakang pintu)

Start final exam 30hb ni, habis 15hb Januari nanti. Macam biasa, tak pernah habis exam awal. K.


Bila dah habis sem 5 ni, makanya ada satu sem lagi nak duduk satu kelas dengan coursemate sendiri. Masa ni lah nak bertungkus lumus buat kerja bersama, makan bersama, main bersama, ambil gambar bersama. Gituuu. Hahaha. Sekejap je masa ni, so kena lah jadikan setiap waktu bersama tu berharga okay. 


Kelas Psikoterapi untuk Kerja Sosial bersama Dr Aizan. 


Coursemate semua makin besar makin dewasa. Ada yang dah kahwin tengah pregnant pulak, tak lama lagi aku jadi makcik. Hehehe. Makcik-makcik sangat.

Semoga semua dapat buat yang terbaik. Semoga semua berjaya untuk masa akan datang. Semoga semua akan ingat setiap orang dalam kelas, siapa yang suka menjerit, siapa yang asyik duduk diam, siapa yang selalu datang lambat, siapa yang bercakap banyak tak berhenti, siapa yang suka senyum, siapa yang suka main-main dalam kelas, siapa yang paling cantik, siapa yang paling comel, siapa yang mengantuk, siapa suka buat lawak, siapa suka loyar buruk, siapa yang baik, siapa yang mendengar cakap, siapa tiap sem dapat dekan, siapa yang suka selfie. Paling penting, semua orang tak tahu nak berhenti cakap walaupun sesaat. Hahaha k. 


Good luck final exam kali ni!


Till then.

You Might Also Like

0 comments