Semester 2

February 21, 2013

Assalamualaikum.


Sem 2 kali ni terasa macam more complicated.

Kalau dulu mula mula masuk, yelah budak baru masuk u kan, sem 1 lagi, tak reti pape so semua benda orang tolong buat. ahaks. Termasuk lah jadual untuk kelas, fak dah tolong buatkan. haha.


Berbeza pulak dengan sem 2, lebih berdiri di atas kaki sendiri. *muka comel


Sem ni ada 6 kursus/subjek wanie ambik nak cukupkan kredit. Tu pun ikut apa yang dah diberitahu and buku panduan. haha. Semua kena ada panduan hoi, kalau tak camne nak berjaya, ye dak?

First day masuk kelas semuanya okay okay je. Takde apa yang menarik pun sebab first day tu lah lecturer dah suruh buat group untuk assignment, report. Apakah?? Redha je lah. Pulak tu kelas statistik. Dengar statistik mesti dalam kepala pikir math. Hakikat dan realitinya adalah bukan. T-T Redha lagi.


Tipu lah kalau takde masalah pasal jadual kelas. =.='


Rasanya dah banyak kali wanie gugur subjek bahasa inggeris untuk sains sosial, lepas tu daftar balik. Ni semua angkara sistem kat ukm yang tah pape.
Dah elok wanie ambik kelas pukul 10 pagi lepas tu boleh pulak sistem tukar pukul 8 pagi. Ceh. Melampau kau tahu sebab hari isnin kann. Hari isnin adalah hari malas sedunia tak kira kerja, belajar ataupun pergi sekolah. Haku ni tak rajin nak pergi kelas pepagi buta.
In fact clash dengan kelas keusahawanan dan inovasi.

Pasal kelas pengantar sains sosial. Kali ni bukan salah sistem, yang ni salah lecturer. Sungguh lahai aku menyalahkan lecturer. *ok tipu. Tak patut lah orang dah daftar kelas ambik hari khamis lepas tu lecturer pergi tukar hari jumaat. Pehhh tak menahan hoi. Orang tak nak kelas hari jumaat. Tak nak! Tak nak! *hentak kaki.
At least tanye student dulu boleh? kot ada yang clash dengan waktu yang dia tukar tu ke.

Semoga lecturer terbukak hati nak tukar khamis balik atau wanie sendiri tukar set untuk subjek tu.


Memulakan semester 2 agak menyakitkan tapi seronok. Camne tu?
Tapi redha je lah. Itu lah hakikat yang kau kena rasa wanie. -.-'

Bak kata paan, itu perkara biasa.


Mak pesan belajar rajin rajin sem baru ni. Ayah pesan kalau ada pape call je. Terharu.Semoga Allah permudahkan. Amin.
Till then.

You Might Also Like

5 comments