Kehidupan semester 2

March 25, 2013

Assalamualaikum.


Marilah kita membaca dengan kadar sepintas lalu sebab wanie dah semakin malas nak update blog dan semakin sibuk dengan urusan seri paduka baginda. *tipu


Program Bz-Byte Cyber Interactive dah habis. Yes, boleh tarik napas lega-lega. Tak payah lah kau nak pergi meeting tiap malam lepas tu cakap benda yang sama lepas tu balik bilik rasa ngantuk nak tidur dan buku pun dilupakan. -.-'

dengan salah seorang peserta kids zone. :)


Kadar ketekanan semakin meningkat.

Kerja-kerja semakin banyak bertangguh. Interview untuk perubahan sosial tak buat lagi. Dah masuk minggu keenam dah wanie hoi, tapi masih dan tetap sibuk pikir benda lain.
Pasal perubahan sosial tu ada markah berapa percent tah and must do it! Gila kau kalau tak buat, mahu aku dapat C je subjek tu.
Tu baru kes interview. Ni pulak markah 10 peratus untuk field work. Pun sama subjek perubahan sosial jugak. Ahhhh lecturer saja bagi markah lebih kat carry mark. Terima kasih Dr. Tapi saya tak larat T-T
Ceritanya, dah habis program BCI maka tak payah la ada meeting pape lagi tapi hampa.

Field work kali ni kitaorang kena arrange and organize program sendiri untuk dapatkan 10 percent.
Tiap minggu meeting, sebuah kampung kat Kuala Pilah dah pun dipilih sebagai destinasi pilihan.
Pulak tu wanie dipilih untuk jadi Pengarah Dokumentasi. =.=' tension. Tapi masih boleh buat kerja.


one of my duty. ambik gambar untuk semua meeting yang ada kena mengena dengan program and for sure semasa program berlangsung nanti.


Ni belum masuk dengan kes annual dinner kolej aminuddin baki. Hailaaa.

Tolonglahh, saya bukan mengeluh cuma saya melepaskan kadar ketekanan yang makin meningkat. Ianya membahayakan diri. eh?

Pasal annual dinner atau lebih dikenal dengan ABADI, memang lah makin busy. Lagi lagi bila FESKAB dah habis haritu. Kena pulak pikir pasal ABADI. Lol. Menangis tak berlagu wehh.
Meeting tak kerap tapi  terasa bahang kesibukan tu jugak. Wanie under post kebudayaan. Kes nak buat persembahan belum settle sampai sekarang takde orang. Gila tak gila. Sape nak buat persembahan nanti masa makan? Kau? Haaa sila lah volunteer. Wanie memang tak lah kan. Sorry saya tak berminat.


Kalau nak cerita pasal life sem 2 kat sini, sampai esok malam pun sure tak habis.

At least kadar ketekanan sudah turun sebanyak 20 peratus. ihiks.

Assignment tak banyak tapi lebih banyak program kolej plus kerja lapangan untuk course. Gini lah gamaknya cara student ambik social work. Kejadah. Baru kau nak sedar betapa beratnya tugas as a student wanie. So chill. Don't worry be happy. *ayat skema masa sekolah rendah.


Motif gambar? saja nak tunjuk tahap ketekanan sampai kena keluar jalan putrajaya tengah malam dengan mak ayah. Motif baju besar? hellooo, biar besar asalkan menutup :p 


kbye. Till then yo.

You Might Also Like

2 comments

  1. wah wahhh maken bz nmpknya wani ni..biase la tu wani, maken tambah umur maken bz lah jwbnye nk abeskn stdy..kne keep calm and do ur stuff..hehe..nnt da abes blaja cm kak ni, ddk lah bersenang lenang smpai kne panggil keje lak..ape pn,mesti jg diri n kesihatan jugak okeyyy :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lahhh. baru skrg ni terasa sgt melampau tahap kesibukan tuhh. btw thank you kak. akan and akan jaga kesihatan :)

      Delete