Kehidupan

October 26, 2013

Assalamualaikum dan hai semua. 


Hampir sebulan hilang macam tu je tanpa sengaja. Mungkin kerana kesibukan menjadi seorang pelajar. -.- Ye wani harus sedar banyak benda dalam hidup ni yang perlu dilakukan. Ahhh skema ayat tu, sangat!


Haritu masa memula masuk sem baru, dah banyak meeting yang kena attended. Penat lah jugak sebab dah jadi ahkak senior kannn. hiks. Penat jugak beranikan diri balik kolej dari fak sorang-sorang jalan malam. Tu kira paling berani lah tu sebab sorang-sorang je tau. Nasib baik iman wani ni masih kuat, yelahhh kat UKM ni macam-macam dan pelbagai bentuk jenayah ada. ehh tercakap pulak. haha.

Banyak aktiviti wani join, pegang jawatan itu ini, ohhh bukan wani ni gila kuasa tapi orang dah pilih nak buat macam mana. Kita pun terima dengan hati terbuka. ihihi *gelak sopan*.
You know what, pegang satu jawatan yang bukan lah tinggi mana tapi kerja melambak-lambak macam pegang jawatan presiden pulak. T-T k takpe kita buat kerja kena ikhlas tahu tak.



Haritu kitaorang kena handle untuk hari interaksi bersama pelajar tahun satu anjuran kelab Pemadam. Penat. Serious. Macam mana tak penat, lagi seminggu nak buat program seminggu tu jugak baru fikir baru plan apa nak buat semua. Wani paling kabut lah sebab pegang jawatan ketua program. Takde pengalaman, sakit kepala toksah cerita lah kan. sobsob


Lepas tu meeting lah paling banyak kena pergi. Join OPKIM kat Johor lagi, join program kolej lain lagi, sekarang pulak tengah busy meniaga. Ada tak ciri ciri businesswoman? haha.
Sekarang tengah ada pesta konvo kat UKM, so PEMADAM pun join berniaga so wani kena lah on duty. Wuuuu rajin kan? *tumbuk pipi*.

Takpe, mana nak dapat pengalaman macam tu kan. Well ada jugak orang yang tak berapa reti nak melibatkan diri dengan program camni so memang rugi. Masa jadi student ni lah kita kena belajar selok belok, cari experience banyak-banyak. Oho semakin pandai wani ye. D: Tu belum cakap pasal fieldwork lagi, assignment lagi, kuiz lagiiii. Oh noooo!


In real life, baru lah sedar bukan senang hidup ni.
Rasa sendiri betapa sukarnya nak menjadi dewasa kini.

Okay harap cukup sekadar ini saja. haha.
Till then adioss =)

You Might Also Like

2 comments

  1. Saya dulu suka join opkim kat univ.

    ReplyDelete
  2. bagus wani :) 2tahun jew lagi nk join semau bnda2..kutip banyak2 pengalamn..walupn xckp rest,,sakit2 bagai..bila dah hbs U mst semua2 jdi kngn kan :)

    ReplyDelete