Designed by Veethemes.com | Gooyaabi

Sifat pemarah

Aku ni boleh dikatakan suka marah. Mungkin sebab diri sendiri dah terbiasa dengan sikap yang suka menjerit dan cakap kuat-kuat, maka aku dianggap sebagai seorang yang garang dan suka marah.

Dalam kelas pun dorang kata aku garang walaupun aku 'adik' bagi dorang.


Dengan kawan-kawan memang aku garang pun.
In fact aku suka cakap macam orang marah, tapi dalam hati okay je.
Jangan nak judge orang dari luar je okay.
Padahal kau belum tahu yang dia sebenarnya hati kemahen baik kalah hati orang lain. ihiks.

Tu lah, dah terbiasa kan?

Dengan lelaki istimewa pun lebih kurang.
Tapi aku rasa lagi teruk kot perangai aku bila dengan dia.
Tiap masa aku nak marah, nak cari pasal, suka bising-bising semua tak kena sedangkan entah mana silap dia pun aku confused lepas marah-marah tu. Lepas tu nanti dia cakap aku ni terlalu ikut emosi lah, fikir negatif lah. Kuangajaa di situ ye.
-.-

Too bad ha? hee.

Kekeliruan identiti mungkin.

Bila dengan adik-adik aku, bila dorang cari pasal ke cari gaduh ke aku suka cakap camni,
"Lempang kang." "Tampar kang."

Haah memang kerja aku nak melempang nak menampar je kan?
Haih.


Kadang-kadang terfikir, 'Kenapa dengan diri aku ni ha?'


Tapi ada satu benda yang aku tak boleh nafikan, keturunan ayah aku memang semuanya jenis baran.
Dah 21 tahun ni aku dok perhati je semua jenis perangai family belah ayah aku tu, semua lebih kurang. Haha.

So masalah keturunan jugak lah ni kan? heh.
Ke memang masalah diri sendiri yang tak reti nak kawal emosi ni?
Dah, aku confused.



Till then.

1 comment:

  1. wanie, muka tak nampak garang pun.
    suweet ado laa.
    hehe

    ReplyDelete